Home

About

Submit

Contact

 

 

Rain Architecture, Multiproposal gallery

by Mauricio Silva

Juni.24, 2012

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

Archiable_Rain Architecture, Multiproposal gallery

 

From the evolution that squares have experienced, there is a new way to use and exploit its inside: the galleries. The main function of these is to link the exterior and interior of the block from the gallery as a space for mediation and where public space is mixed with the commercial one. In Valdivia, a city where it rains most of the time, this type of space is an opportunity to experience the city throughout the year and revitalize the public space and local business.

The proposal seeks to establish a new way of inhabiting the center, according to the climatic condition of the city, and which will help to give the identity to the citizens. A gallery is proposed, as opposed to the mall, which establishes a dialogue with its surroundings, taking their programs and relevant spatial elements.

It is built a dense volume, permeable, covered with public spaces that provide shelter from inclement weather and which integrates public spaces.

The project which has high density and occupation of land focuses primarily to solve the lighting problems that a building of this type might have. The best solution in cities such as Valdivia is to create openings to generate spotlights, taking the brightest part of the sky. The use of groundwater in the city for energy extraction and reuse of rainwater generates a sustainable building which uses the energy┬┤s networks of the city.

Graduation design
Architecture student: Mauricio Silva Arquitectos
University: Universidad Austral de Chile
Professor: Roberto Martinez
Location: Valdivia, Chile
Site Building Area Size: 2500 mt 2
Area: 15300 mt2
Category: commercial, house

submitted on 2012.06.19

<<< back

<<< back

 Archiable - the platform for architecture student